mandag 17. januar 2011

Kongen av queens



Komedien er en gammel sjanger. Aristoteles skrev om komedien tre hundre år før Kristus. Komedien er det motsatte av tragedien. Det er et lystig skuespill med en lykkelig slutt. Komedien sto opp i antikken akkurat som tragedien. Komedien begynte gjerne trist, men endte bra.





Kongen av Queens er en komedie som går på TV. Før ble jo komediene spilt som teater. Nå er de fleste å finne på TV. Kongen av queens er en Amerikansk serie som handler om budbilsjåføren Douglas og hans familie som har hverdagslige problemer å løse opp i. Doug er en overvektig mann og han er en veldig stor fan av baseballaget New York Mets. Doug har en ganske streng kone som heter Carrie. Hun jobber som sekretær i et advokat firma.


Faren til Carrie bor i kjelleren dems siden han ikke ville flytte på gamlehjem da kona døde. Han er et veldig vanskelig menneske. Han kommer opp med helt absurde ideer som han har tenkt til å gjennomføre, men som han aldri helt får til.

Doug og faren til Carrie, Arthur, Krangler hele tiden. Doug vil helst at Arthur skal flytte ut fordi han vil bo alene med Carrie og fordi han syns Arthur er slitsom. Det er her konflikten ofte starter. Eller så er det fordi Doug gjør noe som Carrie har sagt han ikke får lov til.

Denne serien er en typisk komedie fordi den følger hele oppskriften til en komedie. Hver episode starter med at alle har det bra, så får en av karakterene et problem og alt blir veldig vansklig, og til slutt finner de en løsning og alle er lykkelige igjen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar